Boekweitpasta met Italiaanse pompoensaus
Een lekker bord pasta staat bij veel mensen wekelijks op het menu. Gelukkig zijn er steeds meer glutenvrije alternatieven voor de klassieke tarwepasta. In dit recept hebben we de lekkere boekweitpasta van Your Organic Nature gebruikt, maar je kan hier natuurlijk naar hartenlust mee combineren. De Italiaanse Pompoensaus smaakt eigenlijk overal lekker bij ;)
Recept voor 4 personen
Wat heb je nodig?
- 400 g boekweitpasta
- een pompoen van ongeveer 1500 g
- 1 rode ui
- 2 tenen knoflook
- 30 g kappertjes
- 40 g gedroogde tomaatjes
- 50 g groene olijven
- 200 ml haverroom
- 1 el Italiaanse kruiden (Blauwe Huis)
- peper
- zout
- olijfolie
Bereiding:
Snijd de pompoen in vieren en verwijder de zaadlijsten en de zaden. Snijd de pompoenkwarten in blokjes van ongeveer 2 x 2 cm.
Verdeel de pompoenblokjes over een met bakpapier beklede bakplaat, bestrooi ze met peper en zout naar smaak en besprenkel ze met 3 eetlepels olijfolie. Schuif de bakplaat iets boven het midden in de oven en stel de oven in op 220°C. Rooster de pompoen 25 tot 35 minuten, tot hij gaar is en de randjes donker beginnen te kleuren.
Pel en snipper de ui en de knoflook en fruit ze in een ruime pan in 1 eetlepel olijfolie en wat zout tot ze zacht en glazig zijn.
Verhit ondertussen ruim water in een grote pan en kook hierin de boekweitpasta in 6 tot 8 minuten beetgaar.
Voeg de geroosterde pompoenblokjes toe aan de ui en knoflook en prak ze grof met een vork of pureer ze grof met een staafmixer. Voeg hieraan de haverroom toe en meng dit tot een stevige, smeuïge saus.
Snijd de gedroogde tomaatjes in reepjes en de groene olijven in ringetjes. Roer deze samen met de kappertjes en Italiaanse kruiden door de pompoensaus. Breng de saus op smaak met peper en zout.
Serveer de boekweitpasta met de pompoensaus en sprenkel er vlak voor het serveren nog een beetje olijfolie over.
Smakelijk!