Bloemkoolcouscous met romige groene kruidendressing
(groentegerecht voor 2 tot 3 personen)
Wat heb je nodig?
- 450 g bloemkoolroosjes
- 200 g tuinerwtjes (diepvries of versgedopt)
- 1 bosje lente-uitjes
- ¼ ingelegde citroen
- â…“ granaatappel
- 2 el zonnebloempitpasta
- 1 teentje knoflook
- 10 g munt
- 15 g peterselie
- 15 g dille
- ½ tl honing of ahornsiroop
- 3 – 4 tl citroensap
- 4 el olijfolie
- cayennepeper naar smaak
- zout
Bereiding:
Maal de bloemkoolroosjes in een keukenmachine tot couscous.
Doe de tuinerwtjes in een hittebestendig kommetje, giet er kokend water overheen tot ze net onderstaan, dek het kommetje af (bijvoorbeeld met een schoteltje), laat de tuinerwtjes 10 minuten staan en giet ze dan af.
Snijd het witte gedeelte van 2 lente-uitjes in dunne ringetjes. Snijd het vruchtvlees uit de ingelegde citroen en snijd de schil in kleine stukjes. Haal de granaatappelpitjes uit de schil.
Schep de bloemkoolcouscous om met de tuinerwtjes, het witte gedeelte van de lente-uitjes, de stukjes ingelegde citroen en de granaatappelpitjes.
Voeg voor de dressing de zonnebloempasta, het groen van het bosje lente-uitjes, de knoflook, de munt, de peterselie, de dille, de honing of ahornsiroop, 2 theelepels citroensap en een snufje zout in de kom van een keukenmachine.
Pureer de ingrediënten voor de dressing en schenk er in een dun straaltje de olijfolie bij. Proef de dressing en breng hem verder op smaak met citroensap, zout en cayennepeper.
Serveer de bloemkoolcouscous met de dressing.
Smakelijk!