Bloemkoolcouscous met groentes en gedroogde abrikoos
Zelf couscous maken van Bloemkool is echt super eenvoudig. Je snijd de bloemkool in stronkjes en maalt deze in een keukenmachine of blender tot couscous. Samen met stukjes ongezwavelde abrikoos en de biologische couscous kruiden van Het Blauwe Buis maak je met weinig moeite deze heerlijke gezonde maaltijd. De oven doet hierbij nog het meeste werk ;)
(groentegerecht voor 4 personen)
Wat heb je nodig?
- 1 middelgrote bloemkool
- 3 puntpaprika’s
- 1 aubergine
- 1 courgette                                                     Â
- 75 g gedroogde abrikozen
- 4 tl couscous kruiden
- 4 el olijfolie
- 2 el tahin
- 2 el plantaardige yoghurt
- 2 tl honing
- ¼ - ½ citroen
- peper en zout
Bereiding:
Snijd de bloemkool in stronkjes en maal deze in een keukenmachine tot couscous.
Snijd de puntpaprika’s, aubergine en de courgette in stukjes en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel ze met de olijfolie en peper en zout naar smaak.
Schuif de bakplaat iets boven het midden in de oven, stel de oven in op 200°C en rooster de groenten 20 tot 30 minuten tot ze gaar zijn.
Verlaag de oventemperatuur dan naar 175°C.
Snijd de gedroogde abrikozen in kleine blokjes.
Meng de geroosterde groenten met de bloemkoolcouscous, de stukjes abrikoos en de couscouskruiden.
Schep alles in een ingevette ovenschaal en bak de ovenschotel ongeveer 25 minuten tot alles goed warm is.
Meng ondertussen de tahin met de yoghurt, de honing en citroensap en zout naar smaak.
Serveer de ovenschotel met de dressing en een lekkere salade.
Smakelijk!