Basisrecept voor wafels met bakbananenmeel
Geniet van deze heerlijke wafels met bakbananenmeel, perfect voor ontbijt of brunch. Een veelzijdig wafelrecept dat zowel zoet als hartig kan worden geserveerd. Kies voor een zoete traktatie met blauwe bessen en chocolade, of een hartige twist met een gebakken eitje en zongedroogde tomaatjes.
4 personen | 25 min.Â
Wat heb je nodig:
- 100 g bakbananenmeel
- 4 el kokosolie, gesmolten
- 120 g appelmoes, ongezoet
- 1 tl citroensap
- ½ tl baking soda
- 1 el honing (of gebruik ahornsiroop voor een vegan versie)
- 1 tl vanilla
- 1 el arrowroot
- 4 el kokosmelk
Toppings:
- Blauwe bessen
- Kokosrasp
- Gehakte pure chocola of Gebakken eitje
- Zongedroogde tomaatjes
Bereiding:
Combineer alle ingrediënten behalve de kokosmelk in een mengkom. Mix tot het een dik beslag vormt.
Voeg beetje voor beetje de kokosmelk toe. Het blijft een heel dik beslag dus geen paniek. Als het echt te dik is kun je er altijd een beetje kokosmelk bij doen.
Vet je keramische wafelijzer in met een beetje kokosolie. Schep een ruime eetlepel van het beslag op de hete wafelijzers. Bak de wafels goudbruin en gaar.
Voor een zoete variant serveer je de wafels met blauwe bessen, geraspte kokos en gehakte pure chocola met frambozen.
Voor een hartige variant bak je een eitje en serveer je de wafels met het gebakken eitje erop en wat zongedroogde tomaatjes.