Bananenbrood
Zin in iets lekkers? Dit bananenbrood met onze Puur Mieke chocoladedruppels en bakbananenmeel is makkelijk om te maken en precies goed voor bij de koffie of als tussendoortje. De combinatie van banaan en pure chocolade maakt het gewoon nét even extra lekker!
Wat heb je nodig:
-
Cakeblik van 25 cm
-
200 gr bakbananenmeel
-
1 el arrowroot
-
1 tl bakzout
-
2 tl kaneel
-
1 tl kardemom
-
½ tl nootmuskaat
-
1 tl gember
-
150 gr kokosbloesemsuiker
-
4 eieren
-
3 bananen + 1 extra als topping
-
100 gr kokosolie, gesmolten
-
1 el appelciderazijn
-
1 tl vanille extract
-
100 gr chocoladedruppels
Bereiding:
Voorbereiding 15 minuten.
Verwarm de oven voor op 175ËšC (hete lucht)
Neem een kom en meng hierin de bakbananenmeel, arrowroot, bakzout, kaneel, kardemom, nootmuskaat, gember en de suiker.
Neem een andere kom en doe hierin de gesmolten kokosolie (afgekoeld!), appelciderazijn, vanille extract en de vier eieren. Pureer de bananen met een staafmixer of prak ze fijn met een vork. Klop alles even goed door tot het een geheel vormt.
Voeg dit toe aan je droge mengsel en roer tot het een geheel vormt.
Hak de chocoladedruppels wat kleiner en roer dit door je beslag heen.
Bekleed je bakblik met bakpapier en giet hierin je beslag.
Zet in de oven voor ongeveer 1 uur of tot een houten prikker er schoon uitkomt. Laat volledig afkoelen voor je het aansnijdt.