Bakbananenmeel Muffins met Mango, Framboos en Pistache
Haal de zomer in huis met deze heerlijke glutenvrije muffins van Bakbananenmeel. Deze voedzame muffins zijn heerlijk als tussendoortje, maar je kan er ook goed je dag mee starten. Je darmen worden van deze muffins ook erg blij, want bakbananenmeel bevat goede koolhydraten die zorgen voor een verbeterde stoelgang.
Recept voor 8 muffins
Wat heb je nodig?
- 2 eieren of 100 gram ongezoete appelmoes + 0,5 tl baking soda
- 65 gram bakbananenmeel
- 35 gram amandelmeel
- 50 gram plantaardige kwark
- 100 ml amandelmelk
- 2 el maple syrup
- 50 gram mango stukjes
- 50 gram framboos
- 30 gram pistachenoten fijn gehakt
- 2 el amandelschaafsel of chufaschaafsel
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 165°C
Klop de eieren los en meng met de kwark, amandelmelk & maple syrup.
Meng ook het bakbananenmeel & amandelmeel en bakpoeder er doorheen.
Schep daarna de mango, frambozen en pistache noten er doorheen.
Verdeel het beslag over muffin vormpjes en top af met amandelschaafsel.
Bak voor 20 minuten op 165 graden in een hete lucht oven.
Als de muffins wat zijn afgekoeld kun je ze nog aftoppen met wat verse mango, granaatappelpitjes, pistachenootjes en framboos.
Smakelijk!
Dit recept is voor Puur Mieke ontwikkeld door Sanne van de foodblog Food by San.