Auberginewaaier met dadel balsamico dressing
Wist je dat Aubergine een super goede antioxidant is? Ze zit vol mineralen zoals Mangaan, Kalium, Magnesium. Ook Vitamine A, C en B zitten in deze diep paarse groente en door de vele vezels zijn ze ook nog eens goed voor je spijsvertering. De structuur van Aubergine is sponsachtig en neemt het deze heerlijk zoete dressing goed in zich op, echt genieten!
(hoofdgerecht voor 2 of bijgerecht voor 2 tot 4 personen)
Wat heb je nodig?
- 2 flinke aubergines
- 2 dadels
- 2 tl balsamico-azijn
- 2 tl honing
- rasp van ½ citroen
- citroensap
- 8 el olijfolie
- peper en zout
- 6 el plantaardige yoghurt
- een handje rucolaÂ
Bereiding:
Verwarm de oven voor op op 200°C.
Snijd de aubergines voorzichtig in de lengte in plakjes, maar zorg dat ze bij het steeltje aan elkaar blijven zitten.
Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en duw hem voorzichtig iets uit elkaar, zodat ze een waaiervorm krijgen. Dit zal niet heel ver gaan, maar als de aubergines een poosje in de oven hebben gelegen en wat zachter zijn, gaat het beter.
Besprenkel ze met elk 2 eetlepels olijfolie en bestrooi ze met peper en zout naar smaak.
Schuif de bakplaat iets boven het midden in de oven en rooster de aubergine zo’n 20 minuten. Haal de bakplaat uit de oven, duw de aubergineplakjes voorzichtig wat verder uit elkaar en rooster ze daarna nog eens 10 minuten. Haal nu de bakplaat weer uit de oven, dus de aubergineplakjes als het gaat nog iets verder uit elkaar en rooster de aubergine voor de laatste keer 5 tot 10 minuten.
Ontpit voor de dressing de dadels en pureer ze samen met de balsamico-azijn, de honing en de geraspte citroenschil. Breng de dressing op smaak met citroensap, zout en peper.
Verdeel de rucola over een schaal, leg de geroosterde auberginewaaier erop en verdeel de dressing erover. Schep tenslotte nog wat plantaardige yoghurt op de auberginewaaier.
Smakelijk!