Aubergine Kaviaar
Dit is echt een superlekker en makkelijk lunch-/snackrecept. Geweldig voor tijdens die leuke picknick in de zon of als hapje tijdens een verjaardag.
Je maakt dit lekkere recept met een verrassende smaakmaker, namelijk Visserssalade, oftewel zeepeterselie. Dit is een mix van 100% gedroogde dulse, zeesla en nori zeewier uit Frankrijk.
Ingrediënten:
- 2 Aubergines
- Olijfolie
- 1 grote ui, fijngesnipperd
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 el tomatenpuree
- 1,5 tl 'Visserssalade' (oftewel zeepeterselie)
- 1/2 el Balsamicoazijn
- 1 el citroensap
- Snufje Deens rookzout
- Versgemalen peper
Bereiding:
Was de aubergines en halveer ze in de lengte. Leg ze met de open kant naar beneden op bakpapier op de bakplaat en laat in ong. 40 min. zacht worden in een voorverwarmde oven van 220 C.
Schraap het vruchtvlees uit de schil nadat ze wat zijn afgekoeld en snijd dit fijn. Verhit een scheut olijfolie in de koekenpan. Fruit hierin de ui ongeveer 5 min. tot hij goudbruin is. Voeg het vruchtvlees van de aubergine en de knoflook toe en roerbak totdat alle olie is opgenomen.
Voeg vervolgens de tomatenpuree, de visserssalade, balsamico en het citroensap toe.Â
Bak dit nog even goed door, zodat alles mooi samenkomt.
Breng op smaak met Deens rookzout en zwarte peper. De 'kaviaar' moet een frisse, zurige en lucht zoutige smaak hebben.
Dit zomerse lunchrecept komt uit het boek:Â Groente uit Zee
De missie van de schrijfster Lisette Kreischer is om de plantaardige keuken te verrijken met zeewier en deze bijzondere zeegroente op de Nederlandse kaart te zetten.