06
Sep
2022
Anijs Granola
Reacties: 0
Granola zelf maken is heel eenvoudig en super lekker! In deze variant zit ook de smaakmaker anijs dat een fijne warme smaak toevoegt.
Wat heb je nodig?
- 1 groot ei, losgeklopt
- 50 g pompoenpitten
- 50 g witte amandelen
- 50 g zonnebloempitten
- 50 g walnoten
- 30 g kokosrasp
- 50 g pecannoten
- 50 g kokosvlokken
- 3 el erythritol of 2 el kokosbloesemsuiker
- 2 el chiazaad
- 10 gedroogde pruimen
- 2 el anijszaadjes of gemalen anijszaadjes
- gesmolten ghee/ kokosolie
- flinke snuf zout
Bereiding:
Verwarm je oven voor op 140 graden.
Hak de noten en het gedroogd fruit grof en mix daarna alles in een kom, voeg als laatste het ei en gesmolten vet toe en roer goed door.
Spreid het uit op een met bakpapier beklede bakplaat en zet 10-12 min. in de oven, laat daarna afkoelen.
(Je kunt ook een droogoventje gebruiken op 42 graden – 8 uur).
Je kunt de granola in een afgesloten bak met bakpapier nog 2 weken goed bewaren.
Dit recept komt uit het nieuwe kookboek BOOST! In dit nieuwe boek staan meer dan 170 lekkere recepten voor extra energie. Bekijk dit mooie kookboek hier >>