Geen jam, maar fruitspread zonder toegevoegde suiker
De biologische fruitspreads van Fiordifrutta, ken jij ze al?
Deze smaakvolle en frisse spreads zijn gemaakt van 100% fruit, zonder toegevoegde suiker. Dat is ook de reden waarom het geen jam genoemd mag worden, want bij jam is er minimaal 60% suiker aan toegevoegd.
De potjes van Fiordifrutta zijn dus een zeer goede en vooral erg lekkere vervanging voor de potjes suiker uit de reguliere supermarkt.
Naast het hoofdingrediënt zoals Aardbei, Bosvruchten, Pruimen of mijn persoonlijke favoriet Abrikoos, worden de fruitspread afgemaakt met geconcentreerd appelsap en een natuurlijk geleermiddel: pectine.
Bomvol fruit en anti-oxidanten
De Fiordifrutta spreads worden gemaakt door het Italiaanse familiebedrijf Rigoni di Asiago. Het bijzondere aan dit bedrijf is dat deze altijd met eigen biologische grondstoffen werken, geteeld in Italië en Bulgarije.
Ze oogsten jaarlijks meer dan 5.500 ton aan o.a. aardbeien, bosvruchten, bramen, bramen, blauwe bosbessen, kersen, frambozen, aalbessen, kruisbessen, appels en bosbessen. Alle gewassen worden meerdere keren per jaar aan strenge controles onderworpen.
Bijzonder aan de productiewijze is dat de vruchtenspread op kamertemperatuur geproduceerd worden. Omdat het dus niet gekookt wordt, blijven de anti-oxidanten uit het fruit bewaard.
De fruitspreads zijn verkrijgbaar in 13 verschillende smaken.
Prijzen vanaf €4,09