Do you have a question about this product?
Our employee is happy to help you find the right product
Combinatie van wijnsteenzuur en bakzout Lees meer.
Our employee is happy to help you find the right product
Bakpoeder puur is een zuivere bakpoeder met de juiste combinatie van wijnsteenzuur en bakzout. Het ideale rijsmiddel voor koekjes en cake. Als je erg zure ingrediënten gebruikt, zoals citroensap, yoghurt, karnemelk, cacao, azijn, honing of iets dergelijks, dan kun je beter bakzout gebruiken als bakpoeder, of een gedeelte van het bakpoeder vervangen door bakzout. Het zuur uit het bakpoeder blijft anders ongebruikt achter in het gebakken product en komt de smaak dan niet ten goede. Deze tip geld voor alle bakpoeders, niet alleen deze.
Het bakpoeder kan het beste met het bloem meegezeefd worden. Hoe zwaarder het deeg/ beslag en hoe dikker/ hoger het product, des te meer bakpoeder er toegevoegd moet worden. Dit kan oplopen tot 2 maal de standaard hoeveelheid, zoals bij muffins. Bij dunne koekjes kun je volstaan met de helft van de standaard hoeveelheid.
Dosering als rijsmiddel in gebak: 2½ theelepels bakpoeder (10g / 2,0%) op 500g bloem.
In afgesloten originele verpakking. Koel en droog bewaren in een goed geventileerde omgeving.
Natriumbicarbonaat (bakzout), wijnsteenzuur.
Energie | 607 kJ / 140 kcal |
Eiwitten | 0 g |
Koolhydraten | 46,8 g |
- waarvan suikers | 0 g |
Vet | 0 g |
Vezels | 0 g |
Zout | 0 g |
Natrium (Na) | ≈ 14349 mg |
250 gram (8,81 oz).
Nederland.
NATUURLIJK NATUURLIJK, Sint Hubertus 115, 6713 JR Ede, Nederland.