Do you have a question about this product?
Our employee is happy to help you find the right product
Zoetmiddel uit de stam van de esdoorn en heerlijk door baksels of yoghurt Lees meer.
Our employee is happy to help you find the right product
Ahornsiroop (Maple Syrop), laat zich prima verwerken als zoetmiddel in allerlei bak producten, appelmoes, stoofperen, fruitsalades, pudding, muesli en yoghurt, op vruchten, ijs, gebak en pannenkoeken. Ook te gebruiken als zoetmiddel in thee of koffie.
Ahornsiroop is in verschillende kwaliteiten verkrijgbaar: A- en C-graad. Deze kwaliteitsaanduiding zegt iets over de helderheid en smaak van de siroop.
Ahornsiroop graad A is verkregen bij de eerste tapping en is lichtbruin van kleur. Deze siroop heeft een zachte smaak.
Ahornsiroop graad C is verkregen bij een latere tapping en is donkerbruin van kleur. Deze siroop heeft een sterkere karamelsmaak.
Na opening gekoeld bewaren.
100% pure Canadese Ahornsiroop*.
*Van biologische herkomst.
Ahornsiroop is een zoetmiddel wat gehaald wordt uit de stam van de esdoorn welke afkomstig zijn uit de grote Esdoornwouden van Canada. De Noord-Amerikaanse Indianen die deze Esdoornen hebben ontdekt, beheersten van oudsher de kunst om het zoete sap van de Ahorn (=Esdoorn) af te tappen en er een houdbare siroop van te maken.
Het productieproces is heel eenvoudig, afgezien van techniekverbeteringen altijd hetzelfde gebleven en volledig natuurlijk en biologisch. In het voorjaar, als de winter ten einde loopt en het kwik overdag weer boven nul komt, scheidt de esdoorn een speciaal sap met een hoog suikergehalte af. Dit houdt aan zolang de temperatuur schommelt tussen vriezen en dooien, variërend van 1 week tot maximaal 6 weken. De esdoorn wordt ingekerfd en van een buis voorzien, die het vocht afvoert. Afhankelijk van de dikte en sterkte van de boom worden maximaal drie tappunten ingebracht. Het vocht wordt sterk ingedampt tot een siroop overblijft met een hoge concentratie suiker en mineralen.
De beheersing van de constante kooktemperatuur (4 graden boven het kookpunt) is van groot belang voor de kwaliteit van het eindproduct.
Energie | 1527 kJ / 356 kcal |
Vetten | 0,1 g |
- waarvan verzadigd | 0 g |
Koolhydraten | 89,4 g |
- waarvan suikers | 77,1 g |
Vezels | 0 g |
Eiwitten | 0 g |
Zout | 0 g |
250 ml (8,45 fluid oz).
Canada.
TerraSana, P.O. box 70, 2450 AB Leimuiden, Nederland.